post

Home

|

post

Extra investering in Buitengoed

Share this:

Stad Oostende voorziet extra middelen om de werking van Buitengoed, intussen een stedelijke vzw, nog meer op de kaart te zetten. Er komt een bioboer(in) bij en extra investeringen in de hoevewinkel zijn voorzien. Ook de omgeving van de Kinderboerderij krijgt een make-over.

Buitengoed baat in Oostende de Kinderboerderij en de Biopluktuin uit. Begin dit jaar werd de coöperatieve vennootschap Buitengoed omgevormd tot een stedelijke vzw waardoor de organisatie meer dan ooit vaste partner is van stad Oostende. De stad trekt de komende jaren extra middelen uit om de werking van Buitengoed verder uit te bouwen.

Versterking met extra bioboer(in) De jongste jaren is gebleken dat de Oostendenaar steeds meer interesse heeft om groenten te kopen die dichtbij huis geteeld worden. In de Tuinen van Stene kweekt de bioboer in de Biopluktuin onder de vleugels van Buitengoed wekelijks verse groenten voor maar liefst 275 Oostendenaars.

Om aan de stijgende vraag tegemoet te komen, werft Buitengoed een extra bioboer(in) aan. "Lokale productie en verkoop zitten in de lift en liggen helemaal in de lijn van onze voedselstrategie 'Oostende Oogst'", vertelt schepen van Mens & Milieu Silke Beirens. "Door op die manier te investeren in de Biopluktuin kunnen we meteen enkele versnellingen hoger schakelen".

Verse bio-eitjes en make-over voor de Kinderboerderij Ook de hoevewinkel krijgt bijkomende aandacht. Er zal geïnvesteerd worden in een reeks werktuigen en in verdere digitalisering waardoor de verkoop aan het grote publiek professioneler moet worden. Vanaf volgend jaar zorgt een nieuwe mobiele kippenren voor verse bio-eitjes.

Tot slot krijgt ook de site van de Kinderboerderij de komende jaren een grondige make-over. Naast de volledige heropbouw van de schuur in 2021, wordt de omgeving van de Kinderboerderij mee aangepakt. De site ligt op een unieke locatie tussen sportpark de Schorre, op een boogscheut van het stadsrandbos en grenst aan het waardevolle Oostends krekengebied. De stad voorziet middelen om de omgeving van de Kinderboerderij kwaliteitsvol in te richten met respect voor de omliggende natuur.

"De Kinderboerderij vormt een belangrijke schakel in het polderlandschap rond Oostende. We hebben dan ook een enorme troef in handen om bezoekers van hieruit te laten kennismaken met de prachtige en waardevolle natuur in de nabije omgeving", besluit schepen Beirens.