post

Home

|

post

Expo 'De Geknipte Kat' in Bibliotheek Oostende

Share this:

Nog de hele maand december loopt in de bibliotheek 'De Geknipte Kat', een expo rond de zwerfkattenproblematiek en de sterilisatie/castratie-, chip- en registratieplicht. De bib plaatst ook themaboeken in de kijker en er is een infostand.

Vandaag (1 december) opende in de centrale hal van de Bibliotheek Oostende (Wellingtonstraat 17) 'De Geknipte Kat', een mobiele tentoonstelling van de dienst Dierenwelzijn van de Vlaamse overheid.  Lokale besturen kunnen de expo gratis ontlenen.

'De Geknipte Kat' informeert de bezoekers over het zwerfkattenprobleem en de wettelijke verplichtingen rond sterilisatie/castratie, chippen en registratie. De bibliotheek voorziet ook een selectie aan relevante boeken en er komen in december enkele klassen van lagere scholen de tentoonstelling bezoeken. Tot slot is er ook een infostand aanwezig, die beurtelings zal bemand worden door het Blauw Kruis van de Kust vzw en kattencafé BaristaCat.

"De Stad zet zich in om de zwerfkattenpopulatie onder controle te houden en onnodig dierenleed te vermijden. We doen dit samen met heel wat vrijwilligers en mensen met een hart voor dieren. Deze tentoonstelling brengt de problematiek op een zeer duidelijke en fijne manier. Samen met onze partners het dierenasiel Het Blauwe Kruis van de Kust en het kattencafé BaristaCat, willen we mensen blijvend sensibiliseren. De bibliotheek zorgt dan weer voor wat leesvoer thuis."- Silke Beirens, schepen voor Mens en Milieu

De tentoonstelling 'De Geknipte Kat' loopt nog de hele maand december. De toegang is gratis.