post

Home

|

post

Nieuw recyclagepark geopend

Share this:

Op 13 november opende het nieuwe recyclagepark de deuren in de Hooggeleedstraat. Het park is nu nog meer gebruiksvriendelijk met aandacht voor de ergonomie van de bezoeker. Je afval afleveren blijft gratis, behalve voor de fracties grofvuil en steenpuin (zoals verplicht door OVAM). Voortaan is er geen beperking meer op het aantal bezoeken dat je aan het recyclagepark kan brengen.

Het recyclagepark in de Hoogeleedstraat (naast het oude containerpark) werd helemaal opnieuw en gebruiksvriendelijk ingericht. Zo werd aandacht besteed aan het ergonomisch storten van afval: bij de zware fracties zoals steenpuin en grofvuil rij je een platform op en gooi je het afval naar beneden in de container. Zo hoef je je materialen geen trappen meer op te sleuren. Door de nieuwe inrichting wordt de doorstroming bovendien beter. Er is ook een oprit, waardoor de wagens niet meer op straat moeten aanschuiven.

Twee betalende fracties

OVAM (de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) verplicht de steden en gemeenten om een vergoeding aan te rekenen voor het grofvuil en steenpuin die in een recyclagepark worden afgeleverd. Het nieuwe park heeft daarom een aparte zone met weegbrug. Voor grofvuil betaal je 0,15 euro per kg en voor steenpuin betaal je 0,03 euro per kg. Heb je geen grofvuil of steenpuin mee? Dan blijft je bezoek aan het containerpark volledig gratis.

Betalen om grofvuil en steenpuin achter te laten, gebeurt via je e-ID kaart.

- Steek bij het binnenrijden van zone 1 (met weegbrug) je e-ID kaart in en duid aan welk afval je meehebt.

- Na het storten wordt je wagen opnieuw gewogen. Als je grofvuil of steenpuin bijhad, wordt berekend welk bedrag je moet betalen.A

- Aan de betaalautomaten kan je vervolgens de betaling uitvoeren.

Tip: je kan ook meteen een extra bedrag op je e-ID kaart opladen, zodat je de volgende keer zonder de betaalautomaat te passeren kan uitrijden. Het bedrag wordt dan automatisch van je e-ID afgehaald.

Bereid je bezoek voor

 - Sorteer je afval vooraf.

- Kijk welke zone je nodig hebt. Heb je alleen afval mee voor zone 1? Rij dan eerst naar zone 1, daarna passeer je sowieso nog langs zone 2. Heb je enkel afval mee voor zone 2, dan kan je meteen naar die zone rijden.

Containerpark Vuurtorenwijk

Het containerpark in de Vuurtorenwijk blijft bestaan. Daar is geen weegbrug, dus je kan er niet meer terecht met grofvuil en steenpuin. Met alle andere afval kan je wel nog steeds terecht in de Vuurtorenwijk.

Kijk voor alle info op www.oostende.be/recyclagepark