post

Home

|

post

Ook dit jaar versterkt Oostende de stedenband met het Argentijnse Ostende

Share this:

Net zoals vorig jaar kunnen Oostendenaars het jazzfestival 'Jazz en la Playa' digitaal volgen op de stedelijke website. Het muziekfestival vindt plaats in onze Argentijnse zusterstad, Ostende.

In 2021 ondersteunde Stad Oostende het idee van de organisator van het jazzfestival 'Jazz en la Playa', Gustavo Firmenich, om Oostendenaren te laten kennismaken met het festival en Argentijnse jazzmuziek.

Dit was meteen het startschot van een blijvende samenwerking om beide Oostendes dichter bij elkaar te brengen. Je kan de beelden herbekijken op www.oostende.be/jazz-en-la-playa.

De Grote Post en het Conservatorium aan Zee

In augustus en september 2021 toerde Gustavo met zijn eigen jazzgroep Tango Jazz Quartet door Europa. Een bezoek aan de Stad aan Zee kon uiteraard niet ontbreken. De band speelde twee optredens in cultuurcentrum De Grote Post. Daarnaast gaf de jazzgroep een workshop aan de leerlingen van het Conservatorium aan Zee.

Jazz en la Playa in Ostende

Ook dit jaar zullen Oostendse jazzliefhebbers het festival in Ostende kunnen volgen via de stedelijke website. Er komt opnieuw een unieke pagina waar kijkers zich kunnen laten verrassen door jazzmuziek uit Latijns-Amerika. Nieuwsgierigen kunnen deze keer terecht op de pagina www.oostende.be/jazz-en-la-playa-2022.