post

Home

|

post

Open deur in de Buitenschoolse Kinderopvang

Share this:

Op zaterdag 16 december van 9.00 tot 12.00 uur organiseert de Buitenschoolse Kinderopvang van Stad Oostende een opendeurmoment in alle opvanglocaties. Je kan er kennis maken met de werking van de dienst en er zijn rondleidingen voorzien.

De Buitenschoolse Kinderopvang (BKO) wordt georganiseerd door Stad Oostende en is erkend door het Agentschap Opgroeien (Kind en Gezin). Er zijn zeven locaties in Oostende:

- De Ballon (Mansveldstraat 11)

- De Bengel (Blauwkasteelstraat 105)

- De Deugniet (Manitobalaan 1b)

- De Kadet (Steenovenstraat 86)

- De Kastaar (Frère-Orbanstraat 142)

- De Ravotter (Kasteelstraat 22a)

- De Sloeber (Lijsterbeslaan 57-59)

Buitenschoolse Kinderopvang is meer dan kinderopvang alleen. Er wordt een huiselijke sfeer gecreëerd waar de kinderen zich goed voelen en er wordt veel aandacht besteed aan kwalitatief open speelmateriaal en activiteiten. Bovendien wordt er in samenwerking met Inspirant aan Zee | MFC een inclusief kwalitatief opvangaanbod voorzien: kinderen die extra of specifieke zorgbehoeften hebben worden samen opgevangen met de andere kinderen.

De opvang gebeurt onder begeleiding van geschoolde personeelsleden in lokalen die aangepast zijn aan de noden van de kinderen en die voldoen aan de veiligheidsnormen. De kinderbegeleiders volgen regelmatig vormingen en opleidingen. 

De BKO is er voor alle kinderen uit de basisschool die in Oostende wonen of er naar school gaan. Kinderen kunnen er voor en na school, op zaterdag en tijdens de schoolvakanties terecht. De dienst is gesloten op zon- en feestdagen.  

Opendeurmoment op zaterdag 16 december

Benieuwd hoe het er in de Buitenschoolse Kinderopvang aan toe gaat? Stad Oostende organiseert op 16 december een opendeurmoment in alle locaties van de Buitenschoolse Kinderopvang. Alle ouders, kinderen, diensten en andere geïnteresseerden zijn er welkom tussen 09.00 en 12.00 uur.

Tijdens de open deur maak je kennis met de werking van de BKO en je krijgt ook een rondleiding in de locatie. Breng gerust je kind(eren) mee, ze kunnen tijdens de open deur een leuk knutselwerkje maken als herinnering aan hun bezoek.

Kijk voor meer info over de Buitenschoolse Kinderopvang op www.oostende.be/bko.