post

Home

|

post

Stad Oostende geeft eerste deel van doorgeeflening: bouw nieuw dierenasiel kan starten

Share this:

Stad Oostende en Het Blauwe Kruis van de Kust slaan de handen in elkaar voor de bouw van een nieuw dierenasiel. De Stad voorziet een doorgeeflening van 2,5 miljoen euro en betaalt nu een eerste deel uit. De omgevingsvergunning is goedgekeurd. De bouw van het nieuwe asiel kan starten.

Eind 2023 bereikten Stad Oostende en het Blauwe Kruis van de Kust een akkoord om samen een nieuw dierenasiel te realiseren. Het Blauwe Kruis ontvangt hiervoor een doorgeeflening van 2,5 miljoen euro van de Stad, die het op maximum 25 jaar tijd kan afbetalen.   Bij zo'n lening is de interestvoet lager dan bij een gewone lening. Stad Oostende draagt dieren een warm hart toe. En versterkt daarom haar engagement met het Blauwe Kruis van de Kust en voorziet een nauwe samenwerking op lange termijn. Tegelijk respecteert de Stad de autonomie van de vzw, die zelf de verantwoordelijkheid zal dragen voor de bouw van de nieuwe infrastructuur.

Omgevingsvergunning goedgekeurd

Het gebouw zal er komen op grond van de Stad, die in erfpacht wordt gegeven aan het dierenasiel. De omgevingsvergunning keurde het College eerder al goed, ook de beroepsprocedure is ondertussen afgelopen. Het Blauwe Kruis van de Kust kan dus de nodige stappen zetten om een nieuw dierenasiel te bouwen voor alle honden, katten en andere dieren in de regio. De Stad betaalt binnenkort een eerste deel van de doorgeeflening zodat de ruwbouwwerken kunnen starten.

"Dit is een nieuwe stap naar een nauwere samenwerking tussen het Blauwe Kruis en Stad Oostende. Er komt een gloednieuw dierenasiel maar bovenal zetten we samen in op een diervriendelijke stad. In Oostende zijn dieren niet enkel welkom, we zetten ook in op een beleid waar welbevinden en de preventie van dierenleed centraal staan."- Silke Beirens - Schepen van Mens en Milieu