post

Home

|

post

Stad Oostende presenteert 5 Food Films

Share this:

In november pakt Stad Oostende - in samenwerking met verschillende partners - uit met vijf 'Food Films'. De films inspireren hoe voedsel produceren op een ecologische en sociaal rechtvaardige manier mogelijk is. De toegang is telkens gratis.    

Het eten op ons bord: we staan er niet altijd bij stil wat er lokaal en wereldwijd speelt. Met de 'Food Films' wil Stad Oostende in samenwerking met Voedsel Anders en lokale organisaties op een toegankelijke manier de uitdagingen tonen die verbonden zijn aan het huidige, geglobaliseerde voedselsysteem. De vijf films inspireren hoe voedsel produceren ook op een ecologische en sociale rechtvaardige manier mogelijk is. Want er zijn tal van mooie voorbeelden van hoe het anders kan. 

De Food Films werden geïnitieerd door Voedsel Anders Vlaanderen, een vereniging van organisaties die samen ijveren voor agro-ecologie. Agro-ecologie zet in op een ecologisch verantwoorde voedselproductie en duurzaamheid in alle aspecten van de voedselketen. 

Na de films kunnen de deelnemers nablijven voor een nabeschouwing. Alle vertoningen zijn gratis. Inschrijven is niet nodig. "Het is heel fijn dat we voor het tweede jaar op rij een mooi aanbod aan films van Voedsel Anders kunnen aanbieden aan Oostendenaars. Voedsel is een belangrijk thema dat iedereen aangaat. We werken hard aan onze Voedselstrategie Oostende Oogst en dankzij deze films kunnen we het publiek laten nadenken over hoe we ons huidig voedselsysteem anders kunnen gaan organiseren. Het enthousiasme bij de Oostendse organisaties die meewerken is groot en we reizen door verschillende wijken in onze stad om zoveel mogelijk inwoners in deze herfstmaand ‘uit hun kot te lokken’ om een interessante film mee te pikken en daarna in gesprek te gaan met de aanwezigen. " - Silke Beirens, schepen van Mens en Milieu

Op het programma:

- 14 november 2023 - 19.30 uur: Sur le Champ (i.s.m. Astropolis en 11.11.11.) in Astropolis, Duinkerkseweg 16

- 16 november 2023 - 19.00 uur: L'Oasis d’Espoir (i.s.m. O.666 en VELT vzw) in O.666, Hendrik Baelskaai 27

- 17 november 2023 -  19.30 uur: Seed, The Untold Story (i.s.m. Tuinhier vzw) in Zaal ’t verschil, Dr. Eduard Moreauxlaan 101

- 24 november 2023 – 19.00 uur: Together We Grow  (i.s.m. De Klisse) in De Klisse, Vredestraat 37

- 30 november 2022 – 19.00 uur: The Milk System (i.s.m. Antenne) in Antenne, Torhoutsesteenweg 291

Meer info en/of trailers van alle films vind je op www.oostende.be/foodfilms