post

Home

|

post

Opbrengst boekenverkoop Bibliotheek gaat naar 11.11.11

Share this:

In het laatste weekend van januari vond de halfjaarlijkse tweedehandsboekenverkoop van de Oostendse bibliotheek plaats. Bezoekers mochten opnieuw snuisteren tussen afgevoerde boeken, cd’s en tijdschriften aan zeer democratische prijzen. De verkoop bracht 2.258 euro op en gaat integraal naar 11.11.11, de koepelorganisatie voor internationale solidariteit.

Twee keer per jaar organiseert de Bibliotheek een tweedehandsboekenverkoop om plaats te maken voor nieuwe titels. Bezoekers kunnen dan niet alleen boeken, maar ook cd’s en tijdschriften kopen aan democratische prijzen. De bibliotheek kon rekenen op de hulp van vrijwilligers van de 11-werkgroep Oostende en Oostende Mondiaal. 

Schepenen Bart Plasschaert en Silke Beirens zijn verheugd over de uiteindelijke opbrengst. “Met een totaal bedrag van 2.258 euro kunnen we over een succesvolle verkoop spreken. We zijn dan ook erg tevreden dat we zo’n mooi bedrag kunnen overmaken aan 11.11.11, de koepelorganisatie voor internationale solidariteit. Oprechte dank aan de bezoekers van de bib die een aankoop deden en zo  een duwtje gaven in de aanpak van de klimaatcrisis.”

“Het centrale thema van de 11.11.11-campagne van 2023 was klimaatonrecht. De grootste gevolgen van wateroverlast, hittegolven en kwakkelend weer treffen vooral die mensen en landen die er het minst verantwoordelijk voor zijn. In Bangladesh verdwijnen volledige vissersdorpen in de stijgende zee, in Zambia leidt droogte tot extreme hongersnood en in Brazilië worden gemeenschappen en ecosystemen vernietigd door bosbranden. 11.11.11 kent het probleem en gaat voor oplossingen. Daarvoor werkt het met internationale partners rond concrete initiatieven die systemen aanpassen, gevolgen beperken en schade herstellen”, aldus Willy Sibiet, ondervoorzitter van 11.11.11.

Dankzij de opbrengsten van de campagne kan 11.11.11 organisaties steunen die boeren in het zuiden weerbaarder willen maken, vechten voor vrouwenrechten en oplossingen zoeken voor de klimaatcrisis. Het gaat om onder andere de milieuorganisatie Acción Ecológica in Ecuador, AIDPROFEN in RD Congo die opkomt voor de bescherming van vrouw en kind en het PKKK in de Filipijnen dat vrouwen kansen wil bieden om hun talenten en mogelijkheden te ontdekken en te ontplooien.