post

Home

|

post

Opendeurmoment maakt mensen warm om aan de slag te gaan bij kinderopvang

Share this:

Werken als begeleider in de stedelijke kinderopvang is boeiend en divers. Een Opendeurmoment op 13 mei moet de vele troeven van de job extra in de verf zetten. Het Opendeurmoment richt zich zowel naar jongeren die nog twijfelen over een studierichting als naar mensen die zoeken naar werk of een stageplaats.

Stad Oostende is steeds op zoek naar nieuw talent om het team van de stedelijke kinderopvang te versterken. Het Opendeurmoment geeft een inkijk op de werking achter de schermen. Men kan er kennismaken met het team, de werking, de sfeer op de werkvloer en hoe je moet solliciteren, een stage kan aanvragen, etc. 'Een job als kinderbegeleider is absoluut een grote uitdaging maar je krijgt er heel veel voor in de plaats. Je speelt een cruciale rol in een van de belangrijkste periodes in de ontwikkeling van het kind. Denk ook aan alle creatieve peuterpraatjes vol verwondering waar je dagelijks kan van genieten. Nooit een saai moment,' aldus schepen van Mens & Milieu Silke Beirens.

Het Opendeurmoment richt zich dus niet louter naar werkzoekenden. Studenten die nog twijfelen over hun studiekeuze krijgen hier misschien dat laatste duwtje in de richting van kinderbegeleider. Ook potentiële stagiairs of stagebegeleiders kunnen al eens komen proeven.

Het Opendeurmoment van de Stedelijke Kinderopvang is gepland op zaterdag 13 mei 2023 van 10.00 uur tot 13.00 uur in Kinderdagverblijf Wiegelied, Mariakerkelaan 272 in Oostende.