post

Home

|

post

Ruim 600 ouders van jonge Oostendenaartjes planten een boompje in het Geboortebos

Share this:

Op zondag 10 maart 2024 organiseerde Stad Oostende een aanplantingsdag in het Geboortebos. Ouders en grootouders van kindjes geboren in 2021, 2022 én 2023 kregen de kans om een boompje aan te planten. Ook de ouders van sterrenkindjes kregen een uitnodiging in de bus.

Op zondag 10 maart 2024 stond een groot aanplantingsmoment in het Geboortebos op het programma. Om de geboorte van hun spruit te vieren, kunnen de ouders van kersverse Oostendenaartjes elk jaar een boompje planten. Omdat er de voorbije jaren geen geschikte grond beschikbaar was, nodigde de Stad deze keer alle ouders van kindjes geboren in 2021, 2022 én 2023 uit. Ook ouders van een sterrenkindje mochten aan  de plantactie deelnemen. De actie was een succes, want een 600-tal mensen ging op de uitnodiging in.

Al sinds 1999 nodigt de Stad alle jonge ouders uit om dit te doen. Het Geboortebos is onderdeel van het Stadsrandbos en op die manier breidt het bos telkens opnieuw uit. Het bos zorgt mee voor een groene, gezonde stad waar kinderen zorgeloos kunnen opgroeien. De aanplanting is om vele redenen belangrijk: bomen zijn de longen van de wereld. Het planten van een boom op de plaats waar je bent geboren, is ook een symbolisch gebaar. 

Bij elke aanplanting zorgt Stad Oostende voor een gelaagde en inheemse mix aan bomen. Deze variatie zorgt voor een bijzondere rijkdom aan soorten in het bos. Het plantgoed trekt bijen, vlinders en andere insecten aan die op hun beurt weer voer zijn voor vogels en vleermuizen. Zo bouwt de Stad steeds verder aan de kwaliteit van het stadsrandbos.