post

Home

|

post

Stad Oostende viert Internationale Vrouwendag met activiteiten

Share this:

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van gelijke kansen en rechten voor vrouwen overal ter wereld. Ook dit jaar organiseert Stad Oostende verschillende acties om dit belangrijke thema onder de aandacht te brengen. Zo organiseert de Stad op 5 maart samen met FMDO en SAAMO een vrouwenfeest in de Vuurtorenwijk en zijn er op 8 maart een aantal activiteiten in ontmoetingscentrum Oud Hospitaal in samenwerking met SJO, Petrus & Paulus.

Tijdens Internationale Vrouwendag op 8 maart worden onder andere de economische, politieke en sociale prestaties van alle vrouwen ter wereld gevierd. Op die dag strijden vrouwen voor gelijkwaardigheid in de samenleving. Ook Stad Oostende ondersteunt dit en organiseert elk jaar een aantal activiteiten in het kader van de internationale vrouwendag.

Vrouwenfeest op 5 maart

Stad Oostende slaat op 5 maart de handen in elkaar met de Federatie van Mondiale & Democratische Organisaties (FMDO) en Samen Uitsluiting Aanpakken (SAAMO). Zo wordt er op 5 maart een vrouwenfeest vol leuke activiteiten en lekkernijen georganiseerd in de Vuurtorenwijk (Sluisvliet, Vingerlingstraat 13). Het heet dan wel vrouwenfeest, maar werkelijk iedereen is er welkom. Er wordt niet enkel gevierd, maar ook geïnformeerd en bewustzijn gecreëerd rond borstgezondheid. Zo is er een stand met een verpleegkundige waar vrouwen terechtkunnen met al hun vragen over borstgezondheid en het belang van screenings.

Het belang van borstkankerpreventie mag niet onderschat worden. Vrouwen van 50 tot en met 69 jaar kunnen in Vlaanderen om de twee jaar, zonder kosten, deelnemen aan het Bevolkingsonderzoek Borstkanker. In Oostende laat 58,3 procent van de doelgroep zich screenen. Met dit soort acties hoopt de Stad dat op te krikken naar 75 procent.

Activiteiten in ontmoetingscentrum Oud Hospitaal

Ontmoetingscentrum Oud Hospitaal organiseert samen met SJO, Petrus & Paulus een aantal activiteiten in het kader van Internationale Vrouwendag op 8 maart. Van 9.30 tot 11.00 uur kunnen bezoekers in het OC terecht voor een ochtend vol verwennerij: thee met versnapering, handscrub met henna en een workshop plantenpotjes versieren. Om 14.00 uur is er vervolgens de interactieve lezing 'Wuvezotte' over de geschiedenis van het vrouw zijn. Vrouwen kunnen zich laten fotograferen door hobbyclub De Zeemeeuw. Alle portretfoto’s komen aan de bloemenwand in het OC.